Friday, 14 November 2014

JJCM Kapten Yod : Lila Wadi, Kuantan

Semester 7 ni aku dan kawan-kawan ada misi untuk jelajah tempat makan best dekat Kuantan. Mungkin rezeki telah turun dari Allah, Zafirah nak belanja makan best-best. So, we come up with decision to treat our tummy at Lila Wadi, Kuantan. Lila Wadi located at Jalan teluk Sisek menghala ke Teluk Cempedak betul-betul tepi jalan. Aku dah siap search kan coordinate untuk korang taip di google Maps 3.814073, 103.346921.

Kitaorang datang masa tu betul-betul lepas solat maghrib. Around 7.30 p.m dan memang betul la timing tu tengah tak ramai orang. First, servis dorang memang okay. Masuk-masuk je pekerja dia dah standby dekat pagar untuk carikan tempat parking kereta. Then masuk je, waiter dah sambut dengan "Selamat Datang" dan senyum lebar which is tak semua restoran melayu buat. 

After beings seated, kitaorang dapat meja untuk 6 orang duduk even kitaorang ada 3 orang je. Lucky us to get there early. Sebab sebelah meja kitaorang is a family with 5-6 member seated in 4 peoples table. Haha. Lepas tu, kitaorang decide untuk order Pan Berbecue Menu. Mula-mula jakun semua order 1 set each & lepas waiter tu cakap for each set untuk 2 person makan, ha menggelupur order 2 set je which is Seafood Supreme & Chicken Supreme with Yaya on Sirap Selasih, Me on Strawbery Smoothies and suddenly I forget Erah's drink (Hahaha Maaf Erah cantik). Add on mango Cheese Cake & Toblerone Cheese Cake from Kula Cakes.







Overall, aku bagi 7 star out of 10. Aku nak bagi 9 bintang but aku bukan sort of grill person. Kadang-kadang kitaorang nak cepat makan, ad aje lagi daging yang tak masak dah masuk mulut. Kula Cakes is 7/10. Sedap makan bila sejuk but bila kita biar je, dia dah cair, dia akan rasa macam makan aiskrim cair which is tak best. So, kalau korang nak makan, make sure dia tengah sejuk & keras lagi. Harga berpatutan sebab Erah yang belanja :p

Lila Wadi tempat wajib makan Kuantan.

*All picture taken by me EXCEPT menu picture from Lila Wadi FB

No comments :

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.